Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум около 2000 об/мин.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум около 2000 об/мин.

Та значи от няколко дни като подавам газ и оборотите са около 2000 се чува един звук като на старите коли от аванса. Едно такова като чукане много специфично - който е карал карбуратор не може да не го е чувал. Преди като съм питал какъв е този шум са ми казвали - "Чука ти аванса". Та сега по въпроса какво може да е това чукане?
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Аванс

Чукането е от технологични луфтове в коляно-мотовилковия механизъм вследствие неправилно изгаряне/детонация/ в цилиндрите.

п.с. Понякога при неизправни гърнета може да се заблуди човек, а "къркоренето " напдобява "чукане на аванс"
    Някъде беше разисквана темата мисля.
    При мотроника тука незнам кой отговаря за " регулиране" при детонационното горене.
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Възможно ли е да е от кофти бензин това почукване ?
      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
        Възможно ли е да е от кофти бензин това почукване ?
        Една от причините е нискооктанов бензин

Comment

Хмм са ще ида да напълна със омв 100 да видим дали пак така ще прави.
          Alfa Romeo Stelvio 2.0T
          Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

и какво стана ??
            щото вариатор ми се чини
            Volvo S80 2.0 T5 180hp
            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Айдее вариатор сега пък като аванс ли взе да звучи на мене ми се чини че тука е станало битак
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                Айдее вариатор сега пък като аванс ли взе да звучи на мене ми се чини че тука е станало битак
                хаха иа нещо верно
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

хаха иа нещо верно
                  Верно я добре че ти поне рабираш нещо ама некой човечец дет не разбира тея тука ше го накарат да смени десния калник заради тропане на аванс
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Хъм та по темата. Налях друг бензин.. от лукойл ама пак си почуква така и то само около 2000 оборота. След малко ще ида да сипя омв 100 да видим дали ще се промени нещо.
                    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Хъм та по темата. Налях друг бензин.. от лукойл ама пак си почуква така и то само около 2000 оборота. След малко ще ида да сипя омв 100 да видим дали ще се промени нещо.
                      А ти сигурен ли си че шума е от мотора защото аз съм чувал много подобен шум но идва от скоростите и то само под товар когато е мотора
                      sigpic

Comment

Ами не съм напълно сигурен ама го има на всяка предавка. А на място не мога да го пресъздам щото го има само когато мотора е под товар.
                        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Аванс

Тука има итересно инфо макар и за карбове
                          http://www.ladaclub-bg.com/index.php?op ... &Itemid=29

Comment

А ти сигурен ли си че шума е от мотора защото аз съм чувал много подобен шум но идва от скоростите и то само под товар когато е мотора
                            От мотора е щотот вчера кат си чистих радиаторите и после кат наливах антифриза и треаше да я чакам да загрява и си побръмча на място 15-20 мин та чува се един звук все едно някой лагер е станал на сол ... ма не са чува винаги просто от време на време при подаване на газ по рязко се чува тфа въпросното чукане/тракане/ручене ли квото е там. Интересното е, че като задържа оборотите на некфо ниво примерно 3500 и седи така продължително се чува от време на време пак тоз въпросния шум съпроводен от лека промяна на оборотите (доловима по шума на двигателя).

Ми ... тфа е ако някой има идеи да споделя.
                            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Ей давайте идей шото тоя шум започна да се появява и когато не е под товар и на скорост и вече не е само около 2000 оборота ами от 1800 до към 3300 и става все по силен и по силен вече се чува и на затворени прозорци!
                              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Working...
                              X